google-site-verification=i7okXAb1iWnWm-f3ion5WpIoS7ItX3kagbRPJp5AiOE google-site-verification=mDENty-5TCa_vOHTAjxcOa-uGZHxyFVAWHfFyVJ9zI8
 

EFT

EFT (emotionell freedom technique) är en effektiv och enkel självhjälpsmetod mot stress där du knackar på akupunkturpunkter i ansiktet, på händerna och på bröstkorgen. Metoden kan liknas vid en känslomässig akupunktur utan nålar. Syftet är att du ska lära dig att vara mer i din kropp än låta dig styras av dina tankar. EFT innehåller acceptans och medveten närvaro. Akupunkturen har sin grund i kinesisk medicin och det finns många olika varianter att stimulera punkterna på. Varje punkt i ansiktet, på händerna och bröstkorgen som används i EFT är antingen en slutpunkt eller en början på kroppens meridianer. I dessa meridianer ska energi flöda fritt för att ge balans i kroppen. Det finns 12 meridianer med 365 olika punkter som alla har koppling till de inre organen. Genom att knacka på bestämda punkter i ansiktet, uppe på huvudet, bröstkorg och ibland händerna stimulerar du kroppens självläkningsförmåga, ökar din acceptans och skapar skiftningar i ditt liv. Punkterna som används i EFT stimulerar levern, urinblåsan, mage och tarmkanalen, njurarna och gallblåsan. Enligt kinesisk medicin är en balans i dessa energiflöden nyckeln till ett högt välbefinnande och bättre liv. Knackningarna har samma effekt på hjärnans kopplingar som mindfulness.

 

EFT används i olika varianter och former där varje utövare hittar sin nisch. Jag har koncentrerat mig på en kombination av mindfulness och EFT. Punkterna som används sitter mitt uppe på huvudet, på insidan av ögonbrynen, på utsidan av ögonbrynen, under ögat, under näsan, på hakan (i gropen), på bröstkorgen, under armen. Samtidigt som man knackar på dessa punkter kan du upprepar en positiv affirmation högt eller tyst för dig själv för att sätta ord på dina känslor och önskningar. EFT är en effektiv självhjälpsmetod samt kan användas som terapi för t.ex. PTSD.

 

Vill du ha mer information gå in på www.eftforbundet.se Där hittar du länkar, information, nyhetsbrev, närmsta certifierad EFT terapeut mm. På YouTube hittar du inlägg som visar exakt hur du ska göra samt var punkterna sitter. 

Jag är utbildad Skrivvägledare och EFT Coach och kombinerar dessa två metoder

kensnittt Din är ett populärt val för verksamheter, tekniska sidor och sidor med stor inverkan.