google-site-verification=i7okXAb1iWnWm-f3ion5WpIoS7ItX3kagbRPJp5AiOE google-site-verification=mDENty-5TCa_vOHTAjxcOa-uGZHxyFVAWHfFyVJ9zI8
 

Älska dig själv

Uppdaterat: 20 okt. 2021

Tänk om du kunde titta in ditt hjärta, inte för att studera det rent fysiologiskt utan för att se dina känslor. Hur skulle det se ut? Definitivt inte likadant som hos någon annan. Varje upplevelse sätter spår i oss på olika sätt. Du kanske beskriver kärleken som varm, röd och formad som ett hjärta, glädjen kanske blir ett hav med poppande små kulor i alla regnbågens färger. Lycka ser kanske ut som rosa moln som svävar omkring. Att beskriva kärleken till dig själv är något bland det svåraste som finns. Kärleken till dig själv är något du förmodligen sällan fokuserar på. Tänk på hur mycket du gör för dig själv som kan kallas en kärleksförklaring: du bryr dig om ditt välmående, du omger dig med vackra saker, du upplever roliga saker, du äter, du sover, du vilar, du omger dig med människor som du tycker om. Är inte det kärlek till dig själv då vet inte jag vad kärlek till sig själv är. Det finns saker du kan göra för att din kärlek ska växa, först och främst behöver du sätta fokus på din kärlek till dig själv, bli din största hejaklack som peppar i vått och torrt, boosta dig med kärleksfulla ord och lyssna på själens klingade röst.


Det största hotet är Egots röst son ständigt skriker högst. Den tar plats, syns och skapar drama som tar mer än vad det ger. Lyssna inte! Be Egot att vänta med att skrika fram sitt budskap tills du har tid att lyssna. Syftet är att det ska ta så lång tid innan du (eller helst inte alls) har tid att lyssna att den tystnar den eller åtminstone inte skriker så högt. Det luriga med Egot är att det använder alla möjliga knep och illusioner för att få dig att tro att det är kärlek det vill ge. Visst är det skönt att ligga i en famn, vyssjas till sömns och bli omstoppad av ett täcke. Detta får dig trygg och må bra men på falska grunder. Det är ditt ansvar att se igenom illusionen som Egot presenterar och välja den äkta kärleken som kommer från djupet av ditt hjärta.


När du lyssnar för länge på egots röst tappar du kontakten med dig själv, med den du önskar att du är och med den du faktiskt är. Egot kommer styra skoningslöst så länge du ge det näring. Den väg du vandrar oavsett om det är Egots väg eller Kärlekens väg kommer den att forma dig till den person du är idag. Innerst i ditt hjärta bär du på mycket kärlek som du kan ge både dig själv och andra. Kärleken sjuder fritt inom dig när du vandrar på Kärlekens stig. Släpp fram kraften, dela med dig och se att du har ett högt värde. Trots att relationen till dig själv är den viktigaste du har, är den ofta den relation som är sämst. Att titta på händelser objektivt, se dem ur ett värderingsfritt perspektiv är svårt men ger dig ett användbart perspektiv för att öka möjligheten till att älska dig själv.


Du står med en händelse i din hand och frågar dig vad du ska göra med den. Lägger du värderingar och känslor i händelsen kan den bli ett problem, se den för vad den är: ett känslofritt objekt som du faktiskt kan göra vad du vill med. Allt som sägs om dig är en värdering, en åsikt eller en övertygelse från någon annan. Visst kan de göra ont men glöm aldrig att det aldrig är en sanning. Sanningen äger du. Vägen till Kärlekens sanning är målet med din vandring. Där hittar du konsten att älska, din inre trygghet, modet att genomföra kärleksfulla handlingar, fylla din tillvaro med kärleksfulla tankar, förmågan att höja din energinivå. Att leva på detta sätt gör att kärleken till dig själv växer. Genom att kunna välsigna händelser med kärlek och förlåta dig själv och andra för deras handlingar frigörs du från div blockeringar vilket ökar ditt välbefinnade.
människa.