google-site-verification=i7okXAb1iWnWm-f3ion5WpIoS7ItX3kagbRPJp5AiOE google-site-verification=mDENty-5TCa_vOHTAjxcOa-uGZHxyFVAWHfFyVJ9zI8
 

Gyllene sprickor

Livet har sina skiftningar mellan ljus och mörker, men ofta befinner vi oss i något mittemellan. I någon form av disig vardag. Det är när vardagen tristess vi behöver fylla livet med energi, framtidstro, hopp och entusiasm. När vi hittar detta stadium befinner vi oss i något slags rus där allt bara flyter på och vi är inne i ett flow. Förr eller senare hamnar vi i en period av osäkerhet, tvivel, bakslag och stagnation. Här försvinner farten fullständigt eller så ökar du takten för att försöka återskapa känslan av eufori. Istället tappar du motivation, energin sinar, självförtroendet sjunker och du kanske helt enkelt ger upp.


Du har förmodligen en vision om hur du önskar att ditt liv ska se ut, något av ett drömliv. Att nå fram är tuffare och tar betydligt längre tid än du tror. Samhället har en mentalitet av Quick fix, där vi ger upp när inte resultatet kommer tillräckligt fort. Snabba lösningar ger inget annat än en tillfällig lösning. Resultatet blir att du faller tillbaka till ruta noll eller kanske ännu längre tillbaka. Att inte få tillräckligt snabba resultat skapar stress och ångest. Botemedel är acceptans och medveten närvaro. Om du sår ett frö vet du mycket väl att det tar tid innan det vuxit fram en vacker blomma, hur mycket omvårdnad det krävs innan du får ett synligt resultat. Ger du upp innan fröet börjat gro? Förmodligen vattnar du, ger fröet omsorg tills det börjar spira. Samma sak är det med din vision kring hur du önskar ditt liv ska vara. När fröet blivit en planta kommer den behövas planteras om i ny jord för att kunna fortsätta växa. På vägen mot din vision kommer du ryckas upp med rötterna, ta andra vägar och skapa en ny grund att stå på.


Din grund är en älskvärd kruka som du beskådar älskvärt. Plötsligt händer något och krukan ramlar i golvet, går i tusen bitar. Alla skärvor ligger utspridda och du det du vet är att på något vis måste krukan lagas för att du ska kunna fortsätta växa. En gammal kinesisk teknik är att limma ihop skärvorna och förgylla sprickorna. Detta gör krukan vackrare och mer värdefull än tidigare. Det motstånd du möter stärker dig, avslöjar okända förmågor du besitter. Allt skapar en ny vision av dig, en vacker och värdefull p.g.a de erfarenhet du har fått. Din situation kommer lösas genom att ge dig själv tid, tillåta dig att misslyckas, minska dina förväntningar på stora resultat. Lyckas du stanna kvar i dessa känslor skapar du bättre förutsättningar till att lyckas med dina prestationer till ett önskvärt resultat.

Det går inte att ha kontroll över allt och sinnesro bönen är värdefull att bära med dig. Du kommer att bli hemmablind och fastna i destruktiva mönster. Då behöver du ha förmågan att zooma ut, ge dig en möjlighet att se saken ur ett annat perspektiv. Du kommer nå resultat som du trodde att du inte hade förmåga till, du kommer få förmågan att se vad du verkligen har åstadkommit. Klappa dig själv på axlarna när du gjort något bra, ge dig själv cred för dina prestationer. Sätt ljus på din framgång och ditt belöningssystem triggas igång som ger dig bättre självförtroende, motivation och energi. Tillåt dig att misslyckas, ge dig själv tid för reflektion, var svag, be om hjälp och sätt gränser för att kunna ha fokus på rätt saker. De saker som ger de resultat som du önskar. Lyssna in dig själv, lita på din känsla och lev efter din intuition. Kliv ur huvudet och in i kroppen. Tänk mindre och känn mer för att minska din stress.

Senaste inlägg

Visa alla