google-site-verification=i7okXAb1iWnWm-f3ion5WpIoS7ItX3kagbRPJp5AiOE google-site-verification=mDENty-5TCa_vOHTAjxcOa-uGZHxyFVAWHfFyVJ9zI8
 

Lämna huvudet

Ett trauma kan vara en trafikolycka, en katastrof, en skilsmässa, ett övergrepp, mobbing eller vad som helst. Det som definierar ett trauma är när din upplevelsen känns ohanterbar och du inte kan integrera den i dina referensramar.


Ordet trauma kommer från grekiskan och betyder sår. Den drabbar oss alla oberoende på kön, nationalitet, sexualitet, samhällsklass, ålder eller andra faktorer och ca 70-80% av jordens befolkning utsätts för det någon gång i livet. Upplevelsen bryter ner din självbild samt förändrar uppfattningen om världen. Minnena lagras i hjärnan som fragmentariska bitar som är frikopplade från sitt sammanhang. Detta innebär att du kan ha kontakt med händelsen men inte med känslorna eller ha kontakt med känslorna men inte händelsen. Hur du kommer över ett trauma är individuellt och ibland krävs det professionell hjälp.


Verktyg som du kan använda dig av är att skriva ner din berättelse eller använda EFT för att lugna ditt sinne, öka din medvetenhet och närvaro. EFT är en mental akupunktur utan nålar där du knackar på specifika punkter i ansiktet, bröstkorgen och händerna.


Jag erbjuder vägledning i läkande skrivande. Där får du olika skrivövningar under 8 veckor. Om det blir jobbigt att skriva kan vi tillsammans ta hand om dina känslor med EFT. Jag ger respons på dina texter om du vill, annars behåller du dem för dig själv.


Är du intresserad kontakta mig på meg.coaching.merika@gmail.com

#skrivvägledning

#textrespons

#emailcoaching

#eft