google-site-verification=i7okXAb1iWnWm-f3ion5WpIoS7ItX3kagbRPJp5AiOE google-site-verification=mDENty-5TCa_vOHTAjxcOa-uGZHxyFVAWHfFyVJ9zI8
 

Tankens kraft

Minns du TV-programmet Du är vad du äter? Om nu kroppen blir vad vi äter, hur mycket påverkar inte våra tankar oss? Vi tänker omkring 50.000 - 60.000 tankar dagligen, om då 95% är samma tankar och är av negativ karaktär. Hur ska det då inte påverka oss? Gör ett experiment och tänk en hälsosam tanke, känn in hur det känns i kroppen. Gör sedan samma sak med en negativ tanke. Känslan i kroppen är olika och upplevs med stor sannolikhet på olika ställen. Med hälsosamma tankar känns sinnet lättare, du rätar på ryggen, utstrålar energi och vitalitet. Det bästa sättet att lära känna hur dina tankar och kroppen fungerar tillsammans, lär dig känna skillnaden på hur du påverkas. Försök att beskriva känslan med en form, färg, hur den känns, var den sitter i kroppen så målande och detaljerat som du kan.


Du har förmodligen mängder med situationer i ditt liv som du önskar blivit annorlunda. Det finns ett sätt att förändra de känslor som är kopplade till händelsen. Om du skriver om manuset till en variant som du önskar att det skulle ha varit. I manuset försöker du även beskriva de känslor som du önskar att du upplevde samt att du kan forma det slut som du vill ha. När du skriver och känn in vad som händer i din kropp. Tänk igenom situationen som du upplevde den, vilka känslor väcktes, var i kroppen sitter känslan, hur ser den ut osv. Jämför skillnaden på hur du mår av båda situationerna. På detta sätt kan du rent tankemässigt och känslomässigt skriva om din dåtid, få mer hälsosamma reaktioner i kroppen och i förlängningen må bättre. Här har du möjligheten att forma tankarna till något som du vill vara.
Senaste inlägg

Visa alla